1
יומן מסע לבאלי-אינדונזיה-פרק מ"א
מתארגנים שוב לטיול גלישה לבאלי – אינדונזיה ספטמבר – אוקטובר 2017
The Israeli search
לכתבה הקודמת של דרור מנגל – לחצו כאן
שלום לכולם,
רוח חמימה ואקלים שאיני מכיר עטפו את פניי וגופי עת יצאתי מהטרמינל המיוזע והלח , ולראשונה בחיי, בחודש אפריל 1999 פסעתי לשמחתי בשדה התעופה נוגרה ראי, שדה התעופה היחיד שהיה אז באי באלי. כפות רגליי לא עמדו ביציבות על האדמה, הרגשה של רעד קל ואחיזה רופפת של הקרקע מלווה בהמון רספקט למקום שישב אצלי בראש כל כך הרבה שנים, ה"מכה של הגלישה" , הצינורות הכי מיוחדים, המקומיים עם התרבות השונה מכל ההתפתחות האנושית, החלוצים האוסטרלים של הגלישה שביקרו כאן, חלום ילדות של 30 שנה התממש , מאז הסרטים האגדיים, "משחקים בגן עדן" ו"באלי היי", רגע של קסם, חיבור לנקודת אושר ותמימות של ילד, השמיים הנקיים הוסיפו מימד של הזדככות נפש ומין תחושה פנימית , נבואית משהו, שזה הולך להיות טיול משנה חיים, תחושה שלימים הוכיחה כי האדם התברך בכוחות ויכולות שהוא אפילו אינו מודע להן,כמו ניל ארמסטרונג ונחיתתו על הירח, הרגשתי שהמשימה הושגה.
בניגוד לימים אלו, שבהם אני מצוי באי באלי הרבה יותר, נחתי לאי ודאות מוחלטת , חוסר ידע, הרגשתי חלוץ גלישה ישראלי , הרפתקן , וההחלטה האישית הפנימית שלי הייתה בידיעה ומודעות שאני הולך מה שנקרא לגלות , לחפש ואולי גם הרבה להתברבר בין גסטהאוסים שונים, מסעדות מפוקפקות, מועדוני לילה הזויים, וימים של שתייה של בירות ואלכוהול בין אם זה בספוטים השונים או בין אם זה בין סשיין לסשיין בחופי הגלישה, דרך אגב לגביי בירות וגלישה ביחד , זה לא מתאים לכל אחד, יש כאלה שניסו זאת עמי ופשוט נרדמו לסשיין השני.
מקריאה רופפת על האי באלי עוד בישראל, שמתי פעמיי לאזור המרכזי שנקרא "קוטה", לו הייתי יודע אז, בשנת 1999 את הדברים שאני יודע היום, סביר להניח שאזור "קוטה" לא היה בחירתי הראשונה כמקום שמהווה בסיס ליציאות שלי לסשיינים או בכלל מקום לבחור להיות בו , לשים את הציוד והגלשנים ולישון בו, אבל אז, באותם ימים ומחוסר הידיעה בחרתי להיות בו והחוויות שעברתי שם היו גם הן נהדרות והובילו אותי למסע מפותל בלב העניינים , גילויים מפתיעים ומעוררי השתאות לגביי כמה הגלישה טבועה באי הזה וצרובה בו עמוק בחיי הפרט של המקומיים, כמה הים והטבע חשובים לבאלינזים, עד כמה הקהילה המקומית היא מסבירת פנים לאדם המערבי אך יחד עם זאת מאד מאד סגורה בתוך עצמה ומלוכדת בתוך עצמה , עם מבנה חברתי מדורג, עם קאסטות, עם חיי שיתוף ומערכת חוקים פנימית ומסועפת, ועם מיני מזונות, טקסים עתיקים, אמונה חזקה ברוחות ושדים, ותחבורה יחסית מודרנית שמתנהלת ביחס לכמות הקטנועים והרכבים ששם בצורה מעוררת פליאה וכבוד.
שאפתי עוד מעט חמצן בכדי להתעורר משטף הרגשות וההתרגשות שאפפו אותי , הרחתי את האוויר המיוחד, זה די ברור שייחסתי לרגע יותר ממה שהוא, אבל בכל זאת יש שם תבלין רוחני אחר באי שקרוי גם " אי האלים" , זה לא רק מיתוס, וזאת אני אומר לכם כיהודי מין היישוב.
"יצירת המופת של האלים", כך מכנים תושבי באלי באינדונזיה את האי שלהם, הטובל כולו בירוק עמוק של קוקוסים ובירוק זרחני של טראסות אורז מרהיבות. לא רק הבאלינזים חושבים שהאי שלהם הוא אחד המקומות היפים בעולם, נראה שהרבה מערביים שותפים לדעה הזו. היו כאלה שכינו את באלי "אי האושר", אחרים ראו בו "הרמוניה מושלמת בין אדם לטבע" והיה מי שתיאר: "האקזוטיקה של הצייר גוגן עם עושרה התרבותי של הודו ועם קסמו של האוקיינוס הדרומי". בשנים האחרונות עלתה הפופולאריות של המקום גם הודות לספר "לאכול, להתפלל, לאהוב" של אליזבת גילברט ולסרט שנעשה בעקבותיו בכיכובה של ג'וליה רוברטס
ואולי אוהבים את באלי משום שהוא מסוג המקומות שמציעים לכל אחד מה שהוא מחפש. שוחרי החופים ישתרעו על החולות הזהובים; גולשי הגלים ימצאו את נחשולי מבוקשם בחופים בדרום האי או ברפטינג בנהרות; שוחרי התרבות יגלו תרבות קדומה, עשירה וססגונית מאין כמוה ושפע אירועים אקזוטיים הנגישים לזר הסקרן. אפילו אוהבי הקניות יוכלו לחגוג שם, בשפע של חנויות זולות עם עבודות יד ייחודיות וסדנאות אומנים ואמנים. שוחרי הפינוקים יתענגו על בתי מלון מפוארים ועל מגוון רחב של טיפולי גוף ונפש, מקומות בילוי ומסעדות משובחות. וכל זה מתרחש באי קטן, בסך-הכול רבע משטחה של ישראל.
באלי הוא אי קטן שצורתו היא כצורת לעפיפון. גודלו כ־4,900 קילומטרים רבועים. בדומה לאיים אחרים היושבים על רצועת האש הוולקנית, גם במקרה של באלי עוצב הנוף בפעילות געשית מתמדת. אגדה באלינזית קדומה מספרת שבעבר היה האזור שטוח, אך כשהחליטו האלים ההינדואים להעתיק את מגוריהם מהאי ג'אווה לבאלי, הם יצרו את ההרים, כדי שמקום משכנם יהיה רם ונישא, כיאה למעמדם.
שרשרת הרי הגעש הממוקמת בחלקו הצפוני של האי משתרעת ממזרח למערב. ההר הגבוה ביותר הוא אג'ונג (GUNUNG AGONG). זהו הר געש פעיל הנישא לגובה 3,200 מטרים הבאלינזים ושמו המקומיים מחשיבים אותו כטבור העולם וכמקום משכנם של האלים ורוחות המתים – אולימפוס מקומי, המעורר יראה ופחד.
מרבית הרי הגעש אינם פעילים יותר. מיעוטם כדוגמת אג'ונג והר באטור עדיין מתפרצים מדי פעם באופן שאינו ניתן לחיזוי. אחת ההתפרצויות הדרמטיות של הר אג'ונג התרחשה בחודש מרץ 1963, בשעה שבמקדש מפורסם וידוע בשם בסאקי הממוקם על צלע ההר התקיים הטקס אקה דאסה רודרא, מטרת הטקס, אגב, לפייס את האלים ולטהר את האי, והוא נערך אחת למאה שנים. במהלך הטקס פלט ההר כמויות אדירות של אפר ולבה. אלפים נהרגו בהתפרצות, ועשרות אלפים נותרו מחוסרי בית. הבאלינזים ראו בהתפרצות אות לזעם האלים וסימן מבשר רעות, לפיכך חזרו וקיימו את הטקס בשנת 1979. הפעם הוא עבר בשקט: האלים פויסו
תחת הרי הגעש חיים תושבי באלי בסוג של סכנה מתמדת. יחד עם זאת, חבים הבאלינזים את אמצעי מחייתם להרי הגעש. האפר הוולקני משמש כדשן, וכך הפעילות הוולקנית מחדשת את פוריות הקרקע המידלדלת בגלל הניצול החקלאי האינטנסיבי. בנוסף , מונעים ההרים את מעברם של ענני המונסון, ובשל כך יורדים על האי גשמי ברכה. התוצאה: באלי מתברכת בשפע מים ואדמה פורייה, המאפשרים לקיים אוכלוסייה של שלושה מיליון נפש. בהתייחס לקללה ולברכה הטמונים בהרי הגעש, אין פלא שהתושבים רואים בהם את התגלמות כוחם העצום והקפריזי של האלים הכול יכולים.
המונית, שהייתה בשנת 1999 בצבע תכלת, צבע שנשמר עד לימים אלו של שנת 2017, וכל המוניות בבאלי הן בצבע זהה, נסעה לה באיטיות ובעצלנות משהו לאזור ההומה של קוטה, ידעתי שארד שם ברחוב המרכזי ואחפש לעצמי מקום להתמקם בו באזור שנקרא פופיס ליין. היות והדרך חייבה מעבר על כביש הגובל עם החוף, משהו בסגנון הנוף הפתוח שרואים בשעה שנוסעים מחוף גורדון ליפו על הטיילת, הפניתי את ראשי לכיוון הים, שמש חזקה בחוץ, 30 מעלות, כולם עם בגדי ים קצרים, שמשיות לרוב פזורות על כל פסע של חול ים זהוב ומחייך אליי, תיירים ומקומיים בשיחות אלו עם אלו והכי הכי חשוב, פסים פסים, מתקרבים לכיוון החוף, דמויי הפסים המצויים על מכנסי הקורדרוי למי שמכיר , משורטטים, מסותתים, נשברים בסלחנות ועם פינה פתוחה, ביץ' ברייק כיד המלך, וגולשים וגולשות רוכבים על הגלים בהרמוניה שלא נתקלתי בה בימי חיי, כאן המקום להזכיר שאני בתוך מונית , מחפש מקום להתמקם בו, להשאיר את כל החפצים שלי ולטוס למים אחריי 30 שעות בדרכים מאז עזבתי את ישראל, סף הסבלנות שלי או יותר נכון הטירוף להיכנס למים היו בשיאם.
קטוט נהג המונית, שם פופולארי בבאלי , למעשה ישנם 4 שמות מרכזיים בבאלי לאנשים, שמות שחוזרים על עצמם במידה ויש יותר מ-5 אחים במשפחה, השמות יחזרו על עצמם עם שינוי של השם השני. למה אני מתכוון? לבכור במשפחה תמיד יקראו וואיאן, לשני במשפחה תמיד יקראו מאדה, לשלישי שנולד יקראו תמיד ניומאן ולאח הרביעי תמיד יקראו קטוט, כמו הנהג של המונית שהסיעה אותי ל"קוטה" ועליו אני מספר. במידה והיה אח חמישי הוא ייקרא שוב וויאן אך יוסיפו לו גם שם שני, בכדי להבדיל, כך שאם למשל לאח הבכור קוראים וויאן יאסה, לאח החמישי יכולים לקרוא בשם וויאן ג'רדין ועוד מיני שמות באלינזים שונים ומגוונים.
המשך בפרק הבא…………..
סוף דבר:
אני מתכנן לטוס שוב בסוף ספטמבר , 2017 ,בעוד כ-6 חודשים.
זוהי הזמנה לבני ה- 30 ומעלה להצטרף אליי. בין אם אתם גולשים שכרגע טסים לבד ומחפשים יעד אקזוטי או בין אם אתם קבוצות של חברים , נא פנו אליי ואנסה לסדר לכם כניסה רכה ומסודרת לאי, איך ומה לעשות שם תעשו בכפוף לרצונותיכם, מגלישה על גלים באוקיאנוס ההודי ועד רפטינג בנהרות מדליקים, מרכיבה על גלים צינוריים ועד טיולי הליכה לצד לוע של הרי געשמיוחדים ומוטרפים במרכז האי באלי עם ירוק עד מסביב, בין סשיינים מדליקים לחיי לילה עשירים ומיוחדים בקוטה, או אם חשקה נפשכם בצלילות ביום וביקור בכפרי אומנים וטראסות אורז לקראת ערב בעיר אובוד הציורית, אני מציע לכם את כל זה ומזמין אתכם להצטרף ולראות חלק אחר זה של העולם בשיא יופיו לפניי שהאדם גם את היופי הזה יהרוס, כל אחד מכם ירגיש שם כמו מלך, ותהיו אדונים לעצמכם, בהצלחה
הזמנה לכל הקוראים:
טיוליי מיועדים לכל גולש/ת בכל רמה ומין -מגיל 30 ומעלה.
הטיול הוא ל-17 ימים ברוטו עם אופציה להארכה-תלוי בסוג האישורים שאקבל.
להלן 2 תאריכי יציאה /המראות מהארץ:
25/09/2017
10/10/2017
ההמלצה היא לצאת עמי אך מי שלא מסתדר לו התאריך ושרוצה לטוס בתאריך אחר סמוך , אני יכול לנסות ולסדר הכול בכדי שיותאם בדיוק ללוח הזמנים שלכם-בתאריכים סמוכים כמובן.
מדובר על עוד 7 חודשים מהיום. בסה"כ 17 ימים-ניתן גם לקצר.
המחיר הוא 4500$
לפניכם הדברים הכלולים במחיר:
1. כרטיסי טיסה..
2. וויזות וכל הניירת והרישומים באינדונזיה וסינגפור.
3. החתמת הדרכונים וכל התהליך בסינגפור-הליך מזורז שעולה כמה מאות דולרים.
4. בית מלון בדרגת 3 כוכבים עם ארוחת בוקר-2 גולשים בחדר ממוזג, נקי ונעים.
5. הכוונה וייעוץ שלי בכל מה שקשור להתנהלות באי באלי.
6. אם אוכל, כמו שעשיתי ב-5 השנים האחרונות אנסה לקדם הליך שבו שינוע
הגלשנים חינם עד באלי.
7. לכאלה שירצו טיול ארוך יותר, קיים סיכוי שתהיה גם אופציה לטיול כזה בתוספת של 130$ ליום.
התהליך, בשל נושא הזמנת הויזות מצריך זמן והינו יסודי ומתוכנן
ולכן, לכל גולש באשר הוא, מתחיל, בינוני ומתקדם מוזמן להצטרף עוד היום לתאריך טיול זה
אני משתדל לצאת לטיוליי הפרטיים לבאלי מספר פעמים בשנה
בוא/י והיו חלק מצוות ישראלים, שאינם מכירים אחד את השני, היוצאים לטיול גלישה
מסוג אחר ושונה –לאי שיש בו את הגלים הטובים בעולם
מי שבעניין, נא לצלצל או לשלוח מייל ואספק את כל המידע הדרוש לכם/ן
שמעתי רבות על טיולי גלישה, כל טיול כבודו במקומו מונח, יש לי הערכה רבה לאוקיאנוסים באשר הם
ואין לי ספק שהאיים המלדיבים, סרי לנקה, קוסטה ריקה קליפורניה, הוואי ועוד רבים אחרים הם ספוטים מדהימים, אני בא ומציע אתר חדש, ייחודי, קשה לכניסה לישראלים, טיול שאולי הוא חלום לכמה מכם, שילוב שהוא בעיניי מושלם המיוחד לאי באלי , של גוף רוח ונפש
בטיוליי במהלך השנים פגשתי בבאלי אלפי תיירים-גולשים, שהגיעו מכל המקומות המצוינים מעלה, וסיפרו לי על סגולותיו הבלתי מוסברים של האי הזה
לדעתי אלו יהיו ימים יפים עבורכם, בכל מה שקשור לגלישה ובגדול התגשמות של חלום
האי באלי אינדונזיה מספק תנאי גלישה לכל רמה גיל ומין, אך לא מדובר בטיול גלישה נטו
מדובר בטיול שבו אתה מגשים ייעוד ומגלה מה באמת עושה לך טוב פנימה
****זהו אינו טיול מאורגן, ולא תרגישו בו כבולים לאנשים האחרים או אליי
כל אחד יגלוש, יעשה , ויתנהל על פי רוחו ודעתו
אני אהיה שם להעניק מניסיוני אם תחפצו לשמוע וללמוד על המקום,
יש בזה יתרון גדול מאד להגיע לאי רחוק כל כך ומורכב כל כך עם מישהו שהיה שם הרבה פעמים.
אמצעי התקשרות עמי הם:
טלפון נייד: 050-5-60-67-67
או לשלוח מייל ל: drormangel@hotmail.com
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק ותהיו מעודכנים און ליין בכל ההתפתחויות:
http://www.facebook.com/group.php?gid=49282111055
לפרטים נוספים , תמונות, ממליצים, ועדכונים:
נא להיכנס לאתר הבית שלי –לחצו כאן
http://mangelbalitour.blogspot.co.il/
הסרטון הבאים ממחישים בצורה ויזואלית את מה שאי אפשר לבטא במילים
Bali surf vision . september 2010 from gonçalo dias on Vimeo.