5% הנחה על כל החנות לרוכשים/פונים דרך האתר

באלי – אינדונזיה – הטיול הבא – אפריל 2013 the search – מיוחד לקוראי אינטרסרף

באלי – אינדונזיה – הטיול הבא – אפריל 2013
the search – מיוחד לקוראי אינטרסרף

לכתבה הקודמת של דרור מנגל –לחצו כאן

שנה אזרחית טובה לכולם,

אני יושב כותב שורות אלה, כאשר בחוץ אפור ,הרוח משתוללת , טיפות המים הכבדות מרוות את האדמה ואני מרגיש שאני בעמדת המתנה. חורף בישראל.

מרחק אלפי קילומטר מפה, קולות רחוקים , תמהיל של טבע , אוכל פשוט בסיסי וטעים, מוסיקה , אווירת גלישה ושוב עולים באפי ריחות דרום מזרח אסיה, קולות השפה האינדונזית

הפרימיטיבית מהדהדים באוזניי ומראות הגלים העוצמתיים והצינוריים נישאים על גלי תודעתי.

מתחילת שנות ה-2000 אני טס לאי באלי, לעיתים לבד, לעיתים מצטרפים אליי ישראלים , בכל פורמט שהוא ובכל קונספט השהייה והטיול לשם מחזירים אותי לארץ אדם אחר משיצאתי מישראל.

יגידו האנשים, “כל טיול מחוץ לגבולות הארץ מחזיר את האדם אחר ועם אנרגיות גבוהות וחיוביות”, אך היות ואני טס גם לאירופה וגם לארה”ב לפעמים, אני מוכרח לומר שההרגשה בחזרה משם היא שונה לחלוטין.

מעבר לעובדה שמדובר בטיול גלישה לאי ששטחו רבע מגודלה של מדינת ישראל, אי שמספר הספוטים שבו עצום, תושביו מונים כ-3,000,000 הינדים, והלך הרוח והאווירה בו הם מהנעימים שקיימים על כדור הארץ, יש באי הזה קסם ומסתורין בלתי רגילים, ואת המכלול והקומבינציה הזו לא תמצא בשום מקום.

האינדונזים, שלעיתים הישראלים שטסים לשם חושבים כי הם לא מפותחים דיו, או קצת איטיים בחשיבתם הם אנשים שיודעים בדיוק מה הם רוצים ולא יסטו מקו המחשבה שלהם.


זו הסיבה למשל , שכאשר מוגשת בקשה לוויזה לישראלים, הם לוקחים בין 35-45 ימים בכדי לנפק אותה, בזמן הזה הם עושים את הבדיקות המקיפות בכדי לתהות על קנקנו של כל אחד ואחד מהישראלים המבקש להיכנס למדינתם. או למשל לעיתים כאשר אתה קונה משהו, מזכרת , גלשן, או כל אחר ואתה נכנס למשא ומתן לגביי המחיר ובסופו של דבר הישראלים 
נוטים לחשוב שאם הם הוזילו מאד את המחיר הם יצאו שידם על העליונה, מה שאינם מבינים שהאינדונזי הוביל אותם למקום הזה מהרגע הראשון שבו החל המשא ומתן.

האם סוד הקסם טמון בארץ עצמה? 
בגלים, באדמה , בנופים, באוצרות הטבע וכמויות המים הכבירות?
האם המשיכה וההתאהבות הגדולה של התיירים באי היא בגלל המקומיים?
האם זו התרבות, המיסטיקה ותרבות הכישוף והמקדשים שבהם אתה נתקל השכם לבקרים?

ואולי זו כל הקומבינציה , שגורמת לאנשים להתמכר למקום, וגורמת לאלפים מן המערב להפוך את האי באלי למקום מושבם…..

בשנת 1971 הגיע לבאלי אוסטרלי בשם steve cooneys , מהמידע המצוי הוא היה כנראה האדם הלבן ראשון שגלש על גלים בחוף אולואטו בבאלי, האיש לבטח לא תיאר לעצמו שהגילוי שלו ישנה את פני הגלישה באי ויזרז באופן כל כך דרמטי את קצב הגעתם של גולשים, לבנים, מערביים לאי הכל כך עתיק והמיוחד הזה.

בסרט שצילם והפיק, ulu 32, סרט שרכשתי ושמהווה מעין תזכורת עבורי בכל פעם שאני חוזר לארץ לזמן ממושך ומתחיל להתגעגע לבאלי, ישנם צילומים מ-35 השנים האחרונות, מבאלי ובכלל מכל הארכיפלג העצום הזה, המונה למעלה מ-19,000 איים, צילומים מרהיבים, התפתחות הגלישה והציוד, ג’ונגלים ואיים בסטייל של האי שבו גלשו הגיבורים בסרט “אפוקליפסה עכשיו” למי שזוכר, סירות דייגים קטנות, נקיקים המובילים לחופים סודיים, ואין סוף של שבירות ימניות ושמאליות שכף רגלו של האדם לא דרכה שם, ובאחד המונולוגים הוא אומר משפט שחקוק באזני מזה שנים האומר: ” גם אם תחיה 120 שנה , ובכל יום תגלוש במקום אחר באינדונזיה, לא תגיע אפילו לרבע ממה שלמדינה הזו יש להציע….” משפט שמסביר כל כך הרבה על המקום ועל כמות ה-breaks הרבה שיש במדינה הזו.


יחסי ישראל –אינדונזיה הם יחסים בהחלט טובים. רב הנסתר על הנגלה בטיבם של יחסים אלה, והויזות אותן מאשרים השלטונות עומדות ביחס ישיר לשקט או אי השקט השרוי באגן הים התיכון. אם התקופה רוויה במאבקים מזוינים או חלילה ברוחות מלחמה, ייתנו האינדונזים ויזה ל-14 ימים בלבד , אם מדובר בימים של שקט תעשייתי הם יכולים לתת גם 20 .

מהמעט הידוע והמצוי בידיי , ומשיחות רבות הן עם ישראלים שעושים עסקים באינדונזיה, והן עם אינדונזים בעלי תפקידים, יש יחסים דיפלומטיים, אך אלה יחסים ששני הצדדים מעדיפים לשמור אותם בצנע, ולא להגיד בריש גלי שהם מתקיימים. אנו מסייעים לאינדונזים בנושאי מים, השקיה, מחשוב , ביטוח טכנולוגיה ועוד דברים שיפה השתיקה להם, הם מצידם יותר מתמקדים בסחר מולנו ובתיירות. מדובר במדינה בת 300 מיליון תושבים , ולכן סביר והגיוני שלישראל יהיה הרבה יותר מה להציע לאור כל ההגבלות והמצב העדין.

מה גם שישראל הרבה יותר מלומדת ומתקדמת ברמה הטכנולוגית. יחד עם זאת במדינה עם כל כך הרבה אנשים דרישות השוק המקומי הן עצומות.

ענף הגלישה התפתח בשנים האחרונות באינדונזיה, בפרט הוא התפתח באי באלי שם האווירה והתנאים היו קרקע נוחה ופורייה, שכן ההינדים-הבאלינזים, (בין המעטים ששמרו על הצביון הדתי העתיק ששלט באינדונזיה טרם הגעת האיסלאם ,יש הגורסים המאה השמינית, ויש כאלה שיגידו שבשנת 1416) הם אנשים מסבירי פנים שמחבקים את המערב והמערב מחבק ומוקיר אותם בחזרה.
הכול הרבה יותר יציב רגוע באי –באלי מאשר במקומות אחרים באינדונזיה.

אני מרגיש כאדם שקיבל מתנה גדולה וכאחד שכזה, ואני בבסיסי אדם שאוהב לגלוש עם אנשים נוספים במים,משאלתי היא שישראלים יבקרו באי הזה.

בטיוליי לאינדונזיה אני שוכר רכב ונמצא כל הזמן בתנועה. בחרתי שלא להיות עצלן ולהתיישב בספוט אחד ולגלוש בו כל הזמן, זה נראה לי פחות נכון, פחות מסקרן, הרוחות וכיוון הסוול הם אלמנט שמשתנה כל הזמן באי.

יש משהו אחר, מעין גיוון בכיוון השבירות כאשר אתה גולש כל פעם בחוף אחר, מה גם שלעיתים בא לי ביץ’ ברייק ולעיתים בא לי ריף שטוח, לעיתים ריף חד, זה משול לרצון הטבעי שלי לאכול חומוס בישראל, אבל זה עניין של מצב רוח ומה בא לי באותו יום….

לעיתים חומוס אשכרה, לעיתים חומוס אסלי, לעיתים חומוס אסף, ולעיתים לנסוע לאבו חאסן ביפו, תלוי ביום ובמצב רוח, רק שבעניין גלים, זה עניין שאינו תלוי רק בי ובבחירתי, זה תלוי רבות איפה הגלים עובדים ומתי.

זוהי סקירה ראשונה בסדרה של מספר כתבות שבהן אחשוף עוד ועוד טפחים וצדדים מהאי שבו אני מסתובב מזה עשור.

אשתדל בכל פעם לגלות לכם דברים חדשים, חופים מעניינים, סיפורים אמיתיים , ומקצת אגדות על המקום, אספר לכם על ההפתעות הרבות שהאי הזה מספק, ואנסה לקרבכם, גם אם לא פיזית, ורק ברמת הדימויים והדמיון ככל שניתן להלך הרוח והאווירה הכל כך ייחודית של האי באלי, המכונה בעולם גם כאי האלים.

סוף דבר:

רבים הם החופים ואתרי הגלישה באי הזה , בכדי להבין יותר צריך להיות ולראות. האי הזה הוא כה משופע ומגוון שבכל שנה מגלים בו ספוט חדש, שהיה נסתר מהעין עד כה,
ייחודו של המקום בכך שכל גולש ימצא בו את הגל שמתאים לו ובנוסף שהעניינים לא מסתיימים באי כאשר סיימת לגלוש….בשעה 6 בערב עת יורדת השמש, מתחיל החלק השני של היום, אוכל , אלכוהול בילויים ועוד מיני דברים נהדרים אחרים…גן עדן האם כבר אמרתי?

****הזמנה לכל הקוראים:

הטיול הבא ייצא ב-07/04/2013

והחזרה ב-22/04/2013

בעוד 4 חודשים מהיום סה”כ 16 ימים-ניתן גם לקצר.

(קיים סיכוי שהטיול יהיה ל-23 ימים, אך זו אופציה

שתקרה רק אם האינדונזים ייתנו ויזה ל-20 ימים)

אנו כרגע 4 גולשים.

התהליך, בשל נושא הזמנת הויזות מצריך זמן והינו יסודי ומתוכנן.
ולכן, לכל גולש באשר הוא, מתחיל, בינוני ומתקדם מוזמן להצטרף עוד היום לתאריך טיול זה.

אני מארגן קבוצות בכל חודשי השנה לבאלי.
בוא/י והיו חלק מצוות ישראלים, שאינם מכירים אחד את השני, היוצאים לטיול גלישה מסוג אחר ושונה –לאי שיש בו את הגלים הטובים בעולם.
לא להתמהמה ולא לחשוב יותר מדי פשוט לצלצל או לשלוח מייל ואספק את כל המידע הדרוש לכם/ן.
יש לי הערכה רבה לאוקיאנוסים באשר הם.
אין לי ספק שהמלדיבים, סרי לנקה, קוסטה ריקה קליפורניה, הוואי ועוד רבים אחרים הם ספוטים מדהימים,
אך אני בטוח שבאף אחד מהם לא תמצאו את השילוב הכל כך שלם שיש בבאלי
ואת זאת אני כותב לאחר שפגשתי בבאלי תיירים-גולשים,
שהגיעו מכל המקומות המצוינים מעלה, וסיפרו לי על כך.

מנסיון:


אלו יהיו הימים הכי יפים שלכם בכל מה שקשור לגלישה,ובגדול התגשמות של חלום.
האי באלי אינדונזיה מספק תנאי גלישה לכל רמה גיל ומין, אך לא מדובר בטיול גלישה נטו.
מדובר בטיול שבו אתה מגשים ייעוד ומגלה מה באמת עושה לך טוב פנימה.

נא לצלצל אליי כבר עכשיו לטלפון נייד: 050-5606767

או לשלוח מייל ל:drormangel@hotmail.com

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק ותהיו מעודכנים און ליין בכל ההתפתחויות

http://www.facebook.com/group.php?gid=49282111055
לפרטים נוספים באתר הבית שלי –לחצו כאן

הסרטון הבא ממחיש בצורה ויזואלית את מה שאי אפשר לבטא במילים.

הגלישה, הצבעים, המוסיקה, האווירה , תיהנו :

 

שיתוף הכתבה:

כתבות נוספות

download

תחרות Billabong Pro Tahiti 2017

תחרות Billabong Pro Tahiti 2017 עוד...
download

תחרות Oi Rio Pro 2017

תחרות Oi Rio Pro 2017 הגולשים...
download

דרור מנגל מפרק את באלי

1 יומן מסע  לבאלי-אינדונזיה-פרק מ”א מתארגנים...
download

שנת 2017 בסבב WSL

שנת 2017 בסבב ה WCT העולמי...
דילוג לתוכן