5% הנחה על כל החנות לרוכשים/פונים דרך האתר

יומן מסע לפרו – 2013 My peruwian time

יומן מסע לפרו – 2013 My peruwian time

שמי ניר נאור (צ’יינה) בן 26 סטודנט מתל אביב.

הכול התחיל לפני שנה וחצי בערך שחבר טוב(מינסקר) מהרצליה הזמין לנו בחופשת הסמסטר כרטיסים לפרו.

היססתי ולבסוף טסתי למלדיבים עם כל החברה, אבל הרגשתי ש”טעיתי”.

את ה”טעות” החלטתי לבדוק השנה.

טסתי, במהלך חופשת הקיץ, לשלושה חודשים לפרו.

אחרי טיסה ארוכה עם קונקשיין “ענק” בפריז, הגעתי ללימה עיר הבירה של פרו שדרך אגב קור כלבים שם אז למתכננים להישאר בלימה מומלץ בגדים ארוכים!!!

בדרום לימה ישנה רצועת חוף שנקראת פלייה הרמוסה ששם ישנם 20 סוגים שונים של שבירות עם גלים מעולים, פויינטים עם ביץ’ ברייקים וגלים מעל מטר רוב הזמן ולא צפוף במיוחד במים.

תפסתי מונית לתחנת האוטובוס דרום autobus del sur(שממנה אפשר להגיע לכל מקום בפרו ובקלות), ישנה גם אופציה נוספת באמצעות טיסה אבל זה קצת יותר יקר מצד שני זה מקצר את הדרך.

תפסתי אוטובוס של 17 שעות נסיעהover night לפיורה שבצפון פרו.

לאחר כמעט יומיים בדרכים, הגעתי ללוביטוס למלון שנקרא “אלברגה” שם פגשתי אנשים חמים ומפנקים.

בלוביטוס ישנן חמש שבירות שונות ועוד עשרות במרחק נסיעה בלבד(מומלץ רכב אם אתם בקטע של אקספלור), “לוביטוס” זה הפויינט העיקרי “אל מוייה” אחלה שור ברייק, “פיסינאס” עוד פויינט קטן ובצד השני “בטריה” שזה עוד פויינט וכמובן את ה”לואקו” המפורסם.

ישנה קצת בעיה עם מקומיים, לכן לא מומלץ לטייל בקבוצות גדולות כמו שהישראלים רגילים, לא יקבלו אתכם באהבה למרות שאוהבים שם ישראלים.

גובה הגלים רוב הזמן בין 3 ל 6 פיט(1-2 מטר) וכל יום יש גלים.

אפשר לגלוש כל היום (לאורך כל חופי פרו ב- 90 אחוז מהזמן יש רוח אופ שור או קרוס אופ שור) אם יש לכם כוח שכמובן מדובר בהמון… אבל המון חתירה.

מתאים בגדול לכל רמות הגלישה אבל אני אישית הייתי ממליץ לגולשים מנוסים לנסוע, לא מומלץ למתחילים מפני שהתנאים יכולים להיות קצת קשים לפעמים.

למתעניינים במסיבות באזור צפון פרו ישנה עיירה שנקראת “מנקורה”, שם מזג האוויר חם יחסית ואליה מגיעים הרבה תרמילאים שמטיילים בדרום אמריקה ביניהם גם בנות מאד יפות שמה שהן רוצות זה להשתכר ולעשות חיים.

לצפון פרו יש שתי עונות טובות לגלים טובים הראשונה “עונת הסוואלים מכיוון דרום מערב” (בתקופה בא אני גלשתי) והיא תקופה עדיפה יותר, ויש את התקופה השניה, את התקופה הסוואלים הצפוניים שבהם עובדים חופים עם שבירות שונות באזור.

האוכל מתבסס ב- 90 אחוז מהזמן, על דגים, אורז ושעועית (הדגים טריים כך שהכול טעים).

המים קרים רוב השנה(ממש קרים) מספיקה חליפה בעובי 3.2 אבל עדיף 4.3 לאלו שסובלים מקור.

בגדול המקומיים ממש נחמדים אם מכבדים אותם.

המחייה מאד זולה וזו לא בעיה למצוא מקום ללון, גם במחירים אטרקטיביים לא מומלץ לבוא עם חברה היא תשתעמם מאד מהר!!!

בנוסף רוצה להודות לאינטרסרף על ציוד מעולה שעבד בכל תנאי הגלישה.

אל תשכחו לאכול סביצ’ה המאכל הלאומי שלהם.

מקווה שתיהנו בטיול שלכם לפרו.


FILMING AND EDITING BY CAMARA Y EDICION ENRIQUE RODRIGUEZ
כתבה – ניר נאור 23.10.2013

 

שיתוף הכתבה:

כתבות נוספות

download

תחרות Billabong Pro Tahiti 2017

תחרות Billabong Pro Tahiti 2017 עוד...
download

תחרות Oi Rio Pro 2017

תחרות Oi Rio Pro 2017 הגולשים...
download

דרור מנגל מפרק את באלי

1 יומן מסע  לבאלי-אינדונזיה-פרק מ”א מתארגנים...
download

שנת 2017 בסבב WSL

שנת 2017 בסבב ה WCT העולמי...
דילוג לתוכן